Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Για τη Ναύπακτο ρε γαμότο!

[Ο έχων τη «Διαγωγή Κοσμία», με … κόσμιο τρόπο μού απηύθυνε την πρόσκληση-πρόκληση να συμμετάσχω στο νέο του ιντερνετικό εγχείρημα. Παρά τις κάποιες επιφυλάξεις μου για ενδεχόμενη ασυνέπειά μου, ανταποκρίθηκα. Πρώτη μου ανάρτηση για την καθημερινότητα της πόλης μας. Καλοτάξιδο το site σου Βαγγέλη!]
Το θέμα μας, η ανάπλαση του ανατολικού τμήματος της πόλης. Όλοι θυμόμαστε την υπερμεγέθυνση του ζητήματος την περίοδο που θα λαμβανόταν η σχετική απόφαση για την πραγματοποίηση του έργου. Τις ενστάσεις ή και τις αρνήσεις ακόμα. Με υπερβολές βεβαίως. Άλλωστε, η υπερβολή είναι στο DNA του νεοέλληνα.
Όμως το έργο προχώρησε, μετ’ εμποδίων έστω,  και σε λίγο καιρό τελειώνει με τις πρώτες εντυπώσεις κάτι περισσότερο από θετικές. Η αισθητική της πόλης σε αυτό το κομμάτι της βελτιώνεται σημαντικά. Η πεζοκίνηση ενισχύεται, το διπλοπαρκάρισμα περιορίζεται, ενώ παράλληλα διευκολύνεται - παρά τις τότε αντιρρήσεις αρκετών εμπόρων - η ολιγόλεπτη στάθμευση για μικροψώνια.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα έργο που κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη. Που προσθέτει πόντους   στο λειτουργικό της προφίλ.
Μέχρις εδώ όλα καλά. Το ζητούμενο όμως είναι η συνέχεια. Όπως γίνεται με κάθε έργο ανάπλασης που αφορά και την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, τα οφέλη συνοδεύονται από υποχρεώσεις και προκύπτουν μόνο αν τηρούνται αυτές. Θα  τις σεβαστούμε ως πολίτες;  Οι έμποροι – ευτυχώς υπάρχουν τα ευοίωνα σημάδια με τις ζαρντινιέρες - θα βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους για να αισθανθούμε τις θετικές επιδράσεις του έργου στην καθημερινότητα και τη λειτουργία της πόλης; Ο Δήμος θα φανεί αποφασιστικός  για τη διατήρηση και τη λειτουργία του ώστε να μην καταγραφεί σα μια φιλόδοξη προσπάθεια, η οποία όμως δε μακροημέρευσε;   Γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, «τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους». Τους έχουμε; Σύντομα θα το ξέρουμε.
Υ.Γ.: Αυτή η κουτοπονηριά με τα μονίμως παρκαρισμένα μηχανάκια μπροστά από τα μαγαζιά προς παρεμπόδιση της μόνιμης στάθμευσης, πότε επιτέλους θα τελειώσει; Δεν μπορεί ο Δήμος εν έτει 2016 να βρει τον τρόπο ώστε να αποτρέψει τη μόνιμη στάθμευση  τις εργάσιμες μέρες και ώρες στις θέσεις εκείνες που, ορθώς, πρέπει να διατίθενται για προσωρινή (5-10 λεπτών) στάθμευση;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου