Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18-12-09

Ερωτήσεις (προς απάντηση πριν την ημερήσια διάταξη):
1. Με την χθεσινή έντονη βροχόπτωση, δημιουργήθηκαν πλημυρικά φαινόμενα σε αρκετά σημεία του Δήμου. Τι γνωρίζετε και τι έκανε ή θα κάνει σχετικά ο Δήμος; Στην περίπτωση της Χιλιαδούς, παρά τη επίσκεψη κλιμακίου μετά την προηγούμενη έντονη βροχόπτωση και την υπόσχεσή σας για άμεση διάνοιξη του αύλακα που υπέδειξαν οι κάτοικοι, τίποτα δεν έγινε.
2. Οι κάτοικοι της περιοχής «ΚΑΡΒΟΥΝΟΛΑΚΑ» Ευπαλίου, έχουν διαμαρτυρηθεί κατ΄ επανάληψη στη δημ. Αρχή για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο θέμα της ύδρευσης και το οποίο οφείλεται, κατά την άποψή τους, στο προβληματικό δίκτυο αφού επιτρέπει την εισαγωγή σε αυτό αέρα και στη συνέχεια την εξαγωγή του με πίεση την ώρα της κατανάλωσης, στα σπίτια. Είναι φανερό ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.
Τι πρόκειται να κάνετε;
3. Στη συνεδρίαση της 23ης/11/09 κατά τη συζήτηση του θέματος της διάβρωσης της παραλίας δυτικά της Χιλιαδούς, το Δ.Σ. πήρε απόφαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την παρέμβαση του Δήμου για την επίσπευση των διαδικασιών καθορισμού αιγιαλού και παραλίας και για εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης. Έχει γίνει κάτι επ΄αυτού; Πώς θα αντιμετωπισθεί το θέμα της μελέτης; Μήπως πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη στο νέο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ή της Νομαρχίας;

Θέματα ημερήσιας Διάταξης (όπως αναφέρονται στην πρόσκληση):
1. Αναπροσαρμογή ή μη τελών ύδρευσης Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
2. Αναπροσαρμογή ή μη τελών διαφήμισης Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
3. Αναπροσαρμογή ή μη τελών άρδευσης τοπικών διαμερισμάτων Μαραθιά - Μον/κίου ( οικισμός Σκάλωμα ) Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
4. Αναπροσαρμογή ή μη τελών νεκροταφείου Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
5. Αναπροσαρμογή ή μη τελών χρήσης πεζοδρομίων - πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
6. Καθορισμός δικαιώματος και περισσεύματος βοσκής Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
7. Αναπροσαρμογή ή μη φόρου ηλεκτροδοτουμένων ακινήτων Δήμου Ευπαλίου για το οικονομικό έτος 2010.
8. Έγκριση 1ου Α.Π. του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων & τοίχου αντιστήριξης Πηγής Κλήματος» με Α.Μ. 50/2009.
9. Συζήτηση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση (Καποδίστριας 2).

Συζήτηση των θεμάτων
Ως προς τις αναπροσαρμογές των τελών, δεν έγινε καμία.
Θέμα 9ο: Η συζήτηση αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο, πριν το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με σκοπό να γίνει με τη συμμετοχή φορέων και του κοινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου