Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Όταν το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο προκύπτει … Κουλούλας


Ο σοφός λαός μας με τη φράση «το κάρο μπήκε μπροστά από το άλογο» συμπυκνώνει σε δυο λόγια κάθε ενέργεια ή πράξη παραλογισμού.
Όπως για παράδειγμα συμβαίνει  με την αναζήτηση υποψηφιότητας για δήμαρχο Δωρίδας από τους κομματικούς μηχανισμούς και τους τοπικούς κομματάρχες.
Οι οποίοι αντί να ασχοληθούν πρωτίστως με τα ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής και στη συνέχεια να αναζητήσουν τρόπους και πρόσωπα για να τα λύσουν, ξεκινάνε ανάποδα.
Ψάχνανε, μήνες τώρα, για το κομματικό πρόσωπο που θα  «πάρει» τις εκλογές στο δήμο Δωρίδας. Το «δικό»μας  παιδί που θα «χτυπήσει» το Δήμο.
Απορρίφθηκε ο Παγώνης,  ο Κόκκινος δεν έκατσε και η λύση βρέθηκε στο πρόσωπο του Γ. Κουλούλα.
Και για την ταμπακιέρα, για τα προβλήματα του Δήμου, καμία κουβέντα.
Για παράδειγμα: απασχόλησε τους κομματάρχες το κατά πόσον ο τρόπος και το αποτέλεσμα της συγκρότησης του Δήμου Δωρίδας αποτελεί ή όχι βασικό πρόβλημα δυσλειτουργίας και αναποτελεσματικότητας του σημερινού Δήμου και ως τέτοιο να αντιμετωπιστεί και μάλιστα κατά προτεραιότητα;
Γιατί αν πράγματι αποτελεί, η κοινή λογική λέει ότι θα  πρέπει να συμμερίζεται την άποψη αυτή πρώτα απ’ όλα ο επικεφαλής του Δήμου ώστε να αναζητήσει τις ανάλογες λύσεις.
Και εδώ έρχεται ο παραλογισμός να αντικαταστήσει την κοινή λογική. Εδώ μπαίνει δηλαδή το κάρο πριν από το άλογο.
Βρέθηκε ένα πρόσωπο που θα ηγηθεί και το οποίο πιθανώς να δίνει διαφορετική απάντηση σε βασικά ερωτήματα που αφορούν τη λειτουργία και το μέλλον του Δήμου.
Εύλογα όμως τίθεται το ερώτημα: μήπως δεν απασχολούν τους κομματικούς μηχανισμούς και τους υπηρέτες τους τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου και το πώς αυτά θα λυθούν;
Μήπως οι προτεραιότητές τους είναι η κομματική άλωση του Δήμου και ο «κομματαρχικός» έλεγχος του επικεφαλής του;
Θα μου πείτε, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό;

Πρώτη φορά θα μπει το κάρο πριν από το άλογο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου